15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAn aniversar pentru familia Tomita

An aniversar pentru familia Tomita

Are 53 de ani. Este o femeie de succes, cu o familie „absolut normala“, asa cum ii place sa spuna, cu un sot care a sprijinit-o si a incurajat-o permanent de-a lungul carierei si doi copii impliniti. Dana Tomita, sotul si cei doi baieti ai sai impartasesc aceeasi pasiune, formând o familie de juristi veritabili.


Dana Tomita este o femeie extrem de modesta, de un calm iesit din comun, degajând un aer de siguranta si caldura. S-a nascut in Craiova, intr-o familie in care tatal avea meseria de actor, iar mama era chimist. Este extrem de realista, de la vârsta adolescentei canalizându-si aspiratiile spre viata profesionala. Ii place chiar sa glumeasca, marturisind ca mama sa a indrumat-o ca in viata sa se bazeze pe propriul intelect „si nu pe aspectul exterior“.


La 44 de ani – debutul in cariera de notar


A urmat Liceul „Nicolae Balcescu“ (actualul „Carol I“) si Facultatea de Drept din Bucuresti. Nu i-a fost deloc usor, insa increzatoare in propriile forte si ambitioasa din fire si-a urmat „chemarea“ spre cariera de jurist. „Am urmat cursuri postuniversitare in drept civil. M-am angajat imediat dupa terminarea facultatii la diverse institutii ca jurist consult. Am lucrat la Directia Apelor Dolj, la Agentia Judeteana de Mediu, apoi la Regia Autonoma a Domeniului Public si Fondului Locativ din cadrul Primariei Craiova, unde am avut posibilitatea unui serviciu in care sa am contact direct cu oamenii. Mi-a placut dintotdeauna sa lucrez cu publicul, sa le dau oamenilor un sfat sau consultanta juridica. Nu m-am multumit insa sa ramân un simplu jurist. Desi aveam 44 de ani, m-am prezentat la concursul de notari. Nu mi-a fost deloc usor, a trebuit sa revad toata materia, sa invat doua luni fara incetare. Insa am reusit si mi-am implinit astfel unul dintre visele pe care le-am avut in viata. In august se implinesc zece ani de când mi-am deschis birou notarial“, a povestit emotionata notarul Dana Tomita. Marturiseste ca la inceput avea in birou doar o masina de scris. Acum are 12 angajate „cu vechime, chiar de la deschiderea biroului“, dar si aparatura electronica de ultima generatie, pe care insa refuza sa invete sa lucreze.


In septembrie, familia Tomita va implini 30 de ani de casnicie


Inca din anii studentiei, Dana Tomita il are alaturi de ea pe partenerul sau de viata, Paul Tomita, barbatul care a incurajat-o si a motivat-o sa invete mai mult, sa isi largeasca orizontul cunoasterii si al carierei. La fel ca si ea, Paul Tomita a urmat Dreptul la Bucuresti, ocupând apoi functii ca jurist la Primaria Craiovei, jurist la Trustul de Constructii, iar in prezent lucreaza in avocatura la Baroul Craiova. „In anul doi de facultate l-am cunoscut pe Paul, barbatul care mi-a ramas alaturi si caruia i-am impartasit orice necaz sau bucurie. Este cu aproape cinci ani mai mare decât mine si, din fericire, pasiunea pentru aceeasi meserie ne-a unit si mai mult. In anul trei de facultate am adus pe lume primul nostru copil, pe Andrei. In acelasi an, am organizat si botezul si nunta, specific olteneasca, având familiile si prietenii aproape. Neavând posibilitati prea mari, imediat dupa ce am nascut, am locuit intr-un camin de familisti. Stateam intr-o camera, in care si gateam, si spalam pentru noi si bebelus. Cu copil mic, eu, inca studenta, nu puteam ajunge zilnic la facultate, insa imi amintesc ca in orele când Andrei dormea imi copiam cursurile de la colegi si ma prezentam la examene. Nu am avut nici macar o restanta. La 22 de ani era firesc sa pot sa invat si sa ingrijesc si un copil. Daca ma gândesc bine, si acum as avea acelasi elan. In general, realizez tot ce imi propun, sunt rabdatoare, nu intru in panica. Imi doresc insa lucruri realizabile, nu luna de pe cer. Pentru ca o familie sa fie intr-adevar implinita si fericita, trebuie sa fii tolerant si sa inveti sa faci compromisuri, care in timp se vor dovedi doar constructive“, a marturisit notarul Dana Tomita.


Dana si Paul Tomita – viitori bunici fericiti


Proaspat absolventi ai Dreptului, cu un copil mic in brate, Dana si Paul Tomita s-au intors in Craiova. Au stat pentru inceput cu parintii, intr-un apartament cu doua camere, apoi s-au mutat intr-o locuinta cu trei camere in care locuiesc si acum. Si-au implinit insa dorinta sa isi construiasca o casa de vacanta in judetul Arges. Dupa opt ani de la nasterea lui Andrei, Dana Tomita a adus pe lume cel de-al doilea baiat, pe Sebastian Dan, acum in vârsta de 22 de ani. Spre fericirea parintilor, cei doi baieti au ales aceeasi cariera ca si ei. Inca din timpul facultatii, ambii baieti muncesc la biroul notarial al mamei. Andrei Tomita este casatorit, iar in octombrie urmeaza sa devina tatic, spre incântarea bunicilor care au aflat ca vor avea un nepotel, un baietel, insa dorindu-si cât de repede posibil si o nepotica…


Familia Tomita este extrem de ocupata, muncind zilnic minimum zece ore, chiar si la sfârsitul saptamânii… Dana Tomita este pasionata de gradinarit si „bolnava“ dupa flori, Andrei Tomita este pasionat de chitara, urmând chiar cursurile Scolii Populare de Arta, iar fiul cel mic, Sebastian, este impatimit de calculatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII